Stor demonstration mot ny skola i Vänersborg

Cirka 530 personer demonstrerade under måndagskvällen i Vänersborg mot förslaget om att en storskola skall byggas på Torpaområdet i Vänersborg.

Strax efter klockan halv sju avgick det långa demonstrationståget från Huvudnässkolan mot gågatan i centrala Vänersborg. Elever från flera skolor, lärare, föräldrar och andra vänersborgare samlades för att manifestera att man inte vill att kommunfullmäktiges politiker på onsdag skall besluta att det skall byggas en storskola i centrala Vänersborg.

Med i tåget fanns Emelie Johansson som går i nian på Huvudnässkolan: - Jag demonstrerar för att jag tycker inte att Huvudnässkolan skall byggas om till en park med alkoholister och bostäder för seniorer. Centrum kommer att dö ut. Att bygga en ny skola på Torpaområdet kommer bara att bli skandal när vi ser hur det är på Huvudnässkolan idag, säger Emelie Johansson till SR Radio Västs reporter.

Både (s)-politikern S Anders Larsson och (kd):s Andreas Vänerlöv var inbjuda till demonstrationen med båda tackade nej, istället fick Bo Carlson (c) ensam representera majoriteten som vill bygga storskolan, en uppgift som inte var så lätt då hans argument buades ut av publiken:

- Det är aldrig kul att bli utbuad, men på det gruppmöte vi skall ha i morgon så skall jag redovisa för demonstrationen här idag, efter det skall vi ta ställning hur vi skall rösta under kommunfullmäktigemötet på onsdag, säger Bo Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista