Trist match när Ljungskile knep säsongens andra tre-poängaren.

Ljungskile besegrade Degerfors med 1-0 i superettans fjärde omgång. Mattias Gravem byttes in i andra halvlek och med sju minuter kvar skarvade han in segermålet.

Ljungskile jagade idag första hemmasegern. Degerfors jagade första segern. Det var också den känslan som spred sig de första minuterna av matchen. Redan efter en minut hade gästerna ett bra läge att skapa en chans men ett dåligt inlägg spolade bort den chansen.

Och Ljungskile skapade också chanser. I fjärde minuten väggspelade Andreas Kristoffersson med Jörgen Wålemark och kom fri. Tyvärr fick Kristoffersson bollen för långt från foten och Degerfors målvakt kunde rädda till hörna. Efter den inledning försvann allt tempo. Båda lagen bjöd på dåliga passningar och idéfattigt spel.

I den andra halvleken väntade sig de flesta en uppryckning men... Båda lagen fortsatte att kämpa. Den insatsen går inte att klaga på men det konstruktiva spelet fick ge vika. Allt som matchen led framstod den som en 0-0 match. Men i den 83:e minuten fick Ljungskile ut en boll på högerkanten till Alexandar Kitic som slog en hård boll rakt in framför mål. Där inne dök inhopparen Mattias Gravem och skarvade med huvudet in segermålet.

I slutminuterna hade Degerfors ett gyllene läge att kvittera men Niklas Svensson i målet avvärjde friläget med en vältajmad utrusning.

För att citera Ljungskiles tränare så kan ett lag inte bjuda på skönspel under en hel säsong. Det visade verkligen både Ljungskile och Degerfors idag. Ljungskile blev till slut det lag som drog det längsta stråt och knep samtliga tre poäng idag.

MATCHFAKTA
Ljungskile SK - Degerfors IF 1-0 (0-0)
Mål LSK: Mattias Gravem (83)
Publik: 1.183 personer