Lilla Edet vill växa

Nu vill Lilla Edets kommun växa igen efter att ha tappat nästan 500 invånare på drygt 10 år. Målet är 130 fler Lilla Edetbor om året.

Med dubbelspår och motorväg genom Göta Älvdalen skall Lilla Edet bli en attraktiv kommun med bra pendlingsmöjligheter är det tänkt. Och så skall kommunen bygga sig bort från många års nedåtgående trend. Bara i Lödöse planeras 200 nya bostäder.

– Vi tror att expansionen kommer söderifrån och eftersom tågstationen kommer att ligga i Lödöse så känns det naturligt att göra den största satsningen i Lödöse-området, men vi gör även satsningar i Lilla Edet, i Hjärtum och på Ström, säger Bjarne Färjhage, centerpartist och kommunalråd.

Kommunen skall nu satsa hårt på att marknadsföra sig:
– Vi har ingen barnomsorgskö medan många kommuner runt oss kämpar med att komma tillrätta med det. Vi jobbar hårt med att utveckla kvaliteten i både barnomsorgen och äldreomsorgen, men vi måste få ut det budskapet, säger moderat en Camilla Waltersson Grönvall.

Efter en nästan oavbruten tioårig svit av ekonomiska underskott går Lilla Edet nu mot tredje året i rad med plus.

Idag presenterades förslaget till budget för nästa år, En historisk budget, säger Bjarne Färjhage.
-  Vi kan göra både stora satsningar och samtidigt förstärka ekonomin. På det viset är det en vändning för Lilla Edets kommun.
Text: Bosse Adriansson 
Epost: bo.adriansson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 55