Flicka tvingades svälta och springa flera kilometer

Under åtta års tid tvingade styvpappan flickan att svälta och att springa 15 kilometer om dagen för att gå ner i vikt, skriver GT. Till slut flydde flickan till sin mormor i Dalsland. Nu åtalas styvpappan för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande.

Det hela började när flickan som vi kallar Anna var nio år och hennes mamma träffade en ny man. Styvpappan tyckte inte om feta personer, och trots att Anna var normalviktig bestämde mannen att hon var för fet. Dagligen tvingades hon att springa flera kilometer, och vissa dagar fick hon ingen mat.

När Anna blev äldre fick hon springa 1,5 mil per dag veckor i sträck och en sommar gick hon ner 17 kilo. Mannen kontrollvägde Anna som till slut blev anorektisk. Vid samma tillfälle började mannen också tafsa på Anna.

Hennes mamma visste vad som pågick men gjorde ingenting.
Annas enda livlina var mormor i Dalsland, och när hon var sjutton år och hade fyra månader kvar av gymnasiet brast allt.

Styvpappan och mamman ville då tvinga Anna att sluta skolan så att dom skulle ha mer kontroll över henne. Då förstod Anna att hon måste fly.Och flykten gick till mormor i Dalsland. Det här var för två år sen.

Idag har Anna dotter och pojkvän och har kommit en bra bit på väg. Och nu åtalas alltså den 53-åriga styvpappan från Halland för grov fridskränkning och olaga frihetsberövande av sin styvdotter.