Ekobönder diskuterar med köttkritiker

I morgon blir det köttduell på Bokenäset ute i en kohage och frågan är: hur mycket påverkar köttproduktionen klimatgaserna. och ska vi sluta äta kött?

Det med en riksdagsinterpellation från vänsterpartiet i vintras - hetaste frågan till jordbruksministern var rakt på sak: Vad tänker du göra för att minska köttkonsumtionen i Sverige ?

Vänsterpartisterna har laddat upp med tunga argument - att det går åt nio kilo vegetabilier för att producera ett kilo nötkött, bland annat. Och att största delen av våra vegetabilier går åt till djurfoder, samtidigt som miljoner svälter på denna jord.

Den här interpellationen har fått organisationen Kaprifolkött och företaget Gröna Gårdar att reagera starkt. De står ju för produktion av ekologiskt kött som ska påverka växthusgaserna mycket mindre.

Så nu blir det debatt mellan flera vänsterpartister och de ekologiska köttbönderna ute i hagen på Bjällansås i morgon eftermiddag.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".