Slutnotan för Arena Vänersborg oklar

I går gav kommunstyrelsen i Vänersborg klartecken till byggandet av en ny arena.

Men vad det kommer att kosta skattebetalarna är inte klart.

140 miljoner kronor för att bygga arenan och 12 miljoner i årliga driftskostnader -det kan bli kommunens kostnad för Arena Vänersborg. Kommunen för diskussioner med privata sponsorer och det uttalade målet är 20 miljoner i externt kapital.

- Men det får gärna komma sponsorer som är beredda att lägga både 50 och 100 miljoner, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Lars-Göran Ljunggren.

Hur mycket sponsorpengar det kan bli vill Lars-Göran Ljunggren inte spekulera i, bara ”att de 20 miljonerna är troliga”.

I Lidköping har en huvudsponsor gått in med 30 miljoner kronor för bygget av en bandy- och evenemangsarena -och har lovat mer pengar senare. Merparten skall betalas med sponsporpengar är målet i Lidköping. Klart med sponsorer först -sedan kommunala pengar. Så är tågordningen i Lidköping. Vänersborg har gjort tvärtom.

- Jag tror att det är viktigt att visa att det verkligen blir något av och att ha ett koncept så att en eller flera sponsorer vet vad det handlar om, säger Lars-Göran Ljunggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista