LSK och SIF bråkar om DM

Bohusläns bästa fotbollslag, Ljungskile SK, valde överraskande att ge upp i matchen mot Stenungsund i Distriktsmästerskapen som skulle ha spelats på nationaldagen. Laget lämnade en så kallad ”walk over” och kom aldrig till matchen. Ljungskile menar att deras spelschema för senior- och juniorlagen var för slitsamt, medan Stenungsund ställer sig frågande och kallar LSK:s uppträdande för ”bedrövligt”.

Relationerna mellan Stenungsunds IF och Ljungskile SK verkar ganska frostiga efter att Ljungskile lämnat w.o. i DM. I botten ligger frågan om när matchen skulle spelas. Stenungsund menar att de gav Ljungskile alla chanser att välja ett speldatum i juni medan LSK säger att de inte alls hade någon valmöjlighet utan att Stenungsund helt på egen hand beslutade att lägga matchen den sjätte juni vilket passade Ljungskile särskilt dåligt.

-Det är bedrövligt att distriktets bästa lag tar DM med en klackspark, säger Stenungsunds lagledare Billy Gustavsson.

Matchen skulle ha behövt vara färdigspelad den 30 juni enligt Bohusläns fotbollförbunds regelverk.

Ljungskiles Tipselitansvarige Anders Carlsson, skötte kontakterna med Stenungsund och han säger att de hade enats om att spela den femte juni, vilket skulle ha passat Ljungskile, men då ändrade sig Stenungsund plötsligt och valde den femte som speldatum istället. Varför Ljungskile då valde att lägga sig i matchen. Om Billy Gustavssons version säger han:

- Det är rent ljug.

Bohusläns fotbollförbund meddelar att de hade fått klartecken från båda klubbarna om att matchen skulle gå den sjätte vilket styrker Stenungsunds version. I vilket fall som helst står faktumet kvar att fotbollspubliken missar en sevärd match mellan två av Bohusläns bästa fotbollslag.