Politiker reagerar på uppgifter om Linneaskolan

Nu reagerar Anders Johansson före detta ordförande i barn- och Utbildningsnämnden i Uddevalla kommun, på SR Radio Västs granskning om Linnéaskolan i Ljungskile.

- Det jag har hört i SR Radio Väst skapar inte förtroende för Linneaskolans sätt att driva skolan. Jag är förvånad över att skolan inte har hört av sig till oss, säger Anders Johansson till SR Radio Väst. Igår tog den tidigare ordföranden i barn- och utbildningsnämnden, Anders Johansson (s) kontakt med SR Radio Väst efter att ha hört vår granskning av Linneaskolan.

Anders Johansson var själv var med 2003 och drev igenom att Uddevalla kommun skulle engagera sig i Linneaskolan. Om Linnéaskolan tex skulle gå i konkurs har Uddevalla kommun förbundit sig att ta över lokalerna och driva skolan vidare. Detta kontrakt gäller i 20 år.

Den här lösningen kom till för att Ljungskiles elever skulle kunna gå i högstadiet på hemorten, och därmed slapp Uddevalla kommun bygga en ny skola i Ljungskile.

Efter SR Västs granskning kommer nu Anders Johansson att agera: - Ja, absolut, vi kan ju inte stilla lyssna på de rapporter vi får och låta det fortsätta. På något sätt måste vi ta tag i det här, säger Anders Johansson (s).