Bankrån i på väg att klaras upp

Två bankrån i Dalsland är på väg att klaras upp. Två män från Värmland är misstänkta för en serie grova bankrån med vapen, bland annat det i Dals Långed i januari i år och det i Bäckefors i juli förra året.
Männen är 45 och 29 år gamla och greps i höstas tre timmar efter ett beväpnat rån mot Sparbanken i Kvänum.De var då på väg hem till Kristinehamn och greps i Grums. Det har varit samma tillvägagångssätt vid alla bankrånen. Rånarna har varit maskerade och tungt beväpnade. Bland annat med ett automatvapen, en AK4. De har uppträtt lugnt vid nåt fall beodrat ner personalen på golvet under vapenhot och väntat ut tidlåset på bankvalvet. Runt 10-15 minuter har de varit inne på bankerna. Den äldre mannen är sedan tidigare dömd för bankrån, bland annat mot en mindre bank i Värmland. Så det är nära tillhands att tro att 45 åringen har bankrån som försörjning: - Det får utredningen visa, säger Kent Karlsson kriminalkommisarie vid länskriminalen. De sitter häktade för ett fulklbordat bankrånt i Skaraborg samt ett försök till bankrån, dessutom är de nu misstänkta för de båda Dalslandsrånen och det är inte otroligt att de under untredningen blir delgivna ytterliga misstankar om andra rån säger Kent karlssonb till Radio Väst
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".