Oddevold stänger gästboken efter hot

IK Oddevold förlorade igår kväll i division II i fotboll och senare på kvällen fylldes gästboken på deras hemsida av allvarliga påhopp och rena ärekränkningar riktade mot i första hand tränaren Olof Engelbrektsson och styrelsen.

Ordföranden i klubben Martin Hesselroth tog då beslutet att stänga ner gästboken på obestämd tid.

- Man blir ju ledsen när man tänker på vilken tid de här personerna lägger ner i föreningen, säger Oddevolds ordförande Martin Hesselroth.

Oddevold är en förening satt under press den här säsongen. A-laget vann inte en enda match i division II på två månader och frustrationen runt Rimnersvallen har vuxit under våren. Igår kom en ny förlust borta mot Ahlafors.

Martin Hesselroth tror att det rör sig om ett begränsat antal personer som stått för övertrampen i gästboken och den kommer nu att hållas stängd på obestämd tid.

Kommer ni att göra en polisanmälan?

- Jag vet inte. Det får vi diskutera.

Förstår du supportrarnas frustration?

- Den finns nog i föreningen också, bland spelare, ledare och hos oss i styrelsen, och jag tycker att vi ska ha högt till tak i gästboken. En konstruktiv debatt är bra. Men att gå därifrån till rena ärekränkningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista