Förfalskningar gav över 100 000

Det gick inget vidare för firman. Men under de knappt åtta månader som den existerade hann den ene av de två bolagsmännen att lägga beslag på minst 114 000 kronor genom att förfalska olika dokument.
Idag åtalades han vid Uddevalla tingsrätt.

I februari 2005 registrerade männen sitt handelsbolag i Bohusläm. Enligt ansökan skulle deras handelsbolag syssla med import av kläder och tillbehör och dessutom med design.

Redan innan åtta månader gått avregistrerade man firman. Då hade den ene av de två bolagsmännen i 35-årsåldern kommit över minst 114 000 kronor bland annat genom att använda sig av handelsbolagets kontokort för egen räkning och genom att föra över firmans pengar till sitt eget konto .

Enligt åtalet har 35-åringen även låtit pengar från en kund hamna direkt i den egna fickan och dessutom skaffat sig en ny TV under förespegling, att den var till firman.

För att dölja sin transaktioner han mannen förfalskat kvitton och kontoutdrag och nu åtalas han alltså vid Uddevalla tingsrätt för grov förskingring medelst urkundsförfalsking och dessutom i fem olika fall av urkundsförfalskning.

Att förskingringen bedöms som gropv beror på att mannen missbrukat sin ställning inom bolaget och att han visat särskild förslagenhet genom att förfalska kvitton och kontoutdrag. 35-åringen har erkänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".