God man i Vänersborg misstänkt för förskingring

Historien växer med den gode mannen i Vänersborg som misstänks för förskingring nu har han erkänt att han tagit 150.000 kr.
Men en del av de pengarna säger han att han har gett till andra av dem han har varit ansvarig för. En god man utses för att ta hand om pengar och ibland en del omsorg för personer som inte kan sköta dem själva av olika skäl. I de flesta fall handlar det om personer som är drabbade av en psykisk sjukdom eller annat. I vilket fall är det de absolut svagaste i samhället. Problemet är att när det finns misstankar om nåt skumt, är det den drabbade själv som har ett stort ansvar för att anmäla. Det här slår Schizofreniförbundet larm om just med anledning av fallet i Vänersborg. Mannen är på fri fot och han har alltså erskänt att han tagit 150.000 kr för fyra av sina skyddslingar . En del har han tagit själv. Men en del hävdar han att han har gett till andra av dem han hade hand om. Nu har åklagare och polis bestämt sig för att utreda alla den gode mannens affärer i botten, inte minst för de drabbades skull och det kommer att bli en besvärlig utredning. Bland annat kan man se att den gode mannen har sålt aktier för en av sina huvudmän och dennes förmögenhet minskade drastiskt. Men är det förskingring eller enbart trolöshet mot huvudman. Grundfrågan är: Vart tog pengarna vägen ?
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".