Nya turer kring Smögenbryggan

En lokal trubbadur kommer att begära skadestånd av Sotenäs kommun efter Smögenbryggans avstängning, det uppger TV 4 Väst idag. Samtidigt meddelar Sotenäs kommuns miljöinspektör att kommunen sannolikt kommer att göra ytterligare en åtalsanmälan mot fastighetsägaren som dumpade sprängstenen under bryggan.

Sotenäs kommun kommer att krävas på 120 000 kronor i skadestånd för att de inte tillräckligt tidigt säkrade och återställde smögenbryggan efter rasrisken. Det är trubaduren Mikael Lindberg, nöjesansvarig på en av de restauranger som har tvingats stänga, som kräver skadestånd för sin förlorade arbetsinkomst. Trots att han ännu inte har lämnat sitt skadeståndskrav har kommunen redan anlitat an advokatbyrå.

Kommunen kommer också sannolikt att utöka sina anmälningar mot fastighetsägaren som dumpade sprängstenen under bryggan.

Enligt ett tips från en ägare till en fastighet i närheten skedde ett betydande oljeutsläpp i samband med sprängningen. Mannen som utförde sprängningen för att bygga ut sin fastighet använde en stor kompressor och på platsen där den stod finns nu en stor missfärgning i marken, antagligen orsakad av att maskinen läckte olja. Detta säger Sotenäs kommuns miljöinspektör Sylvia Schönbeck till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".