Fick säga upp sig efter intervju i media

Efter att Anthon berättat om sin osäkra anställning på Tanums camping i media uppmanades han av chefen att säga upp sig.

Anthon jobbade som vaktmästare på Tanums camping. Men han erbjöds bara jobb de dagar han behövdes, så regniga dagar var han arbetslös.

Anthon har blivit intervjuad av olika tidningar där han berättat om sina anställningsförhållanden. I artiklarna har det också framgått att campingen inte har kollektivavtal och att de betalar 10 kronor mindre per timme än vad facket rekommenderar.

Trots att Anthon inte kritiserat sin arbetsgivare i intervjuerna, tyckte en kollega på campingen att han inte borde ha pratat med media. Under diskussionen med kollegan stod chefen Jan Eriksson bredvid, som tyckte att det var lika bra att Anton sa upp sig, vilket Anton gjorde.

Men Anthon är besviken och arg på sin förre chef och tycker inte att det fanns några skäl för chefen att säga upp honom. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".