Ljungskile gav Norrköping första förlusten

Ljungskile vann över Norrköping med 2-1 i en dramatisk match som innehöll två utvisningar och en tvåmålskytt i Andreas Kristoffersson båda gångerna framspelad av Jörgen Wålemark

Norrköping kom till Ljungskile med tolv segrar, två oavgjorda och 38 poäng. Första förlusten kom något överraskande mot Ljungskile med tanke på att LSK fick två man utvisade. Först David Leinar efter 35 minuter och sedan Zedomir Carkovic i den 70.e minuten. Det hjälpte inte att Stefan Thordarson gav Norrköping ledningen i den 64:e minuten LSK kom igen och Andreas Kristoffersson kvitterade i 66:e minten och gjorde segermålet i 81:e minuten. Trots två man utvisade fortsatte tränaren David Wilson att satsa offensivt med två man på topp. Han startade med tre man i anfallet och tre man på mittfältet det gav Norrköping ett spelarövertag men det blev inga riktigt farliga situationer. Det avslut som kom till klarade Nicklas Svensson som var tillbaka i LSKs mål, även om han får ta på sig Norrkpings mål så gjorde Nicklas en bra come back. Andreas Krisoffersson målform håller i sig och LSK gjorde en stor kämpamatch.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".