Volvo Aero ökar sin försäljning

Volvo Aeoros resultat för andra kvartalet ökar med 4 procent, jämfört med samma period förra året. Men den siffran gäller bortsett från valutakursförändringar. På grund av den låga dollarkursen gick försäljningen ner med 5 procent.

I praktiken blev det alltså mindre pengar i kassan för Volvo Aero under andra kvartalet i år. Delvis beror det på att dollarkursen gör resultatet sämre än förväntat. Men det beror också på att Volvo Aero håller på att avveckla sin fabrik i Bromma, som därför har producerat väldigt lite under året. Trots det har de haft kvar kostnader för anställda och lokaler.

Fredrik Fryklund som är informationschef på Volvo Aero i Trollhättan säger att de har en uppåtgående period just nu bland annat med satsningen på lättviktsteknologi till flygmotorer. Den nya teknologin gör att flygplanens motorer väger mindre. Det leder i sin tur till att de förbrukar mindre bränsle och också släpper ut mindre koldioxid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista