Munkedal bäst på att söka bidrag

Fastighetsägarna i Munkedals kommun är de i vårt område som beviljats mest investeringsstöd av staten för att energieffektivisera offentliga lokaler. Det visar en sammanställning från Boverket.

Totalt har fastighetsägarna i Munkedal fått över sex miljoner kronor i bidrag.

Totalt fanns två miljarder i statens pott för energieffektivisering och övergång till förnybara bränslen. 1,3 miljarder har delats ut, 700 miljoner finns kvar. Fastighetsägare i vars lokaler det bedrivs offentlig verksamhet får söka.

Efter Munkedal har Uddevalla och Trollhättan tagit emot mest pengar. Allra mest i Sverige (räknat per invånare) har fastighetsägare på Öckerö fått. Den totala summan uppgår där till 27,3 miljoner.

Fastighetsägare i samtliga kommuner i vårt område undantaget Lysekil och Strömstad, hade fram till halvårsskiftet i år fått bidrag. Att en kommun inte fått bidrag, eller fått förhållandevis lite pengar, behöver inte bero på att få sökt bidrag, det kan också betyda att de offentliga lokalerna redan varit miljöanpassade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista