7 miljoner i ersättningskrav för vägraset

Notan för E6-raset i Småröd kommer att hamna på 150 miljoner kronor. Och i den summan ingår de 7 miljoner som de som drabbade tillsammans ansökt om i ersättning. Anna Göss från Munkedal var en av dem.

- Det kommer alltid sitta kvar, säger Anna Göss, som åkte på vägen när den rasade tillsammans med sin dotter.

När vägen vid småröd rasade var Anna Göss på väg hem till munkedal. I baksätet satt hennes 10 månader gamla dotter. Men både Anna och dottrern klarade sig utan fysiska skador. Värre blev det med bilen som fick skrotas, digitalkameran och skötväskan som försvann och all julmat hon just hade köpt.

Idag är Anna en av de som hoppas få ersättning efter raset. 14 personer och nästan lika många företag som drabbats har via länsstyrelsen ansökt om ersättning från regeringen. Det är bilar som kört över stupet, restauranger som förlorat kunder och hus som skadats. Sammanlagt vill de ha drygt 7 miljoner kronor.

Det ska bli skönt att betala av alla skulder, säger Anna Göss, som fortfarande har svårt att prata om olyckan, men hon hoppas att en ersättning kommer sätt punkt för det som har hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista