Vinst för Trollhättan - uppåt i tabellen

FC Trollhättan är åtminstone tillfälligt placerade på tredje plats i division ett södra. På fredagskvällen besegrades Skövde AIK hemma på Edsborg med 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.

Men Rikard Kapella-Karlsson, som gjorde 1-0 på straff i den första halvleken, var inte helt nöjd.

- Vi gör egentligen ingen bra match, säger han till Sveriges Radio Väst.

Kapella-Karlssons 1-0-mål blev omdiskuterat. I en tilltrasslad situation i Skövdes straffområde studsade bollen plötsligt fram till Andreas Wiklund som kom helt fri med gästernas målvakt Daniel Jönsson.

Jönsson fällde Wiklund och domaren Roger Persson pekade direkt mot straffpunkten. Hans assisterande domare hade dock höjt sin flagga för offside och Persson joggade då ut till kortlinjen för att konsultera sin kollega. Men han stod till slut fast vid sin bedömning; Straff.

- Helt idiotiskt, säger Skövdes tränare Gudmundur Magnusson.

Wiklund stod i offsideposition när bollen slogs mot honom men enligt domarens bedömning gick bollen på en Skövdespelare till honom, därför var det inte offside.

Rikard Kapella-Karlsson var i alla fall hur säker som helst från 11 meter.

- Domaren gjorde rätt. Det var skönt att sätta dit den, säger målskytten efteråt.

I den andra halvleken präglades spelet av slarv från båda lagen och det blev aldrig någon välspelad match. Med en kvart kvar punkterades tillställningen när Andreas Wiklund nickade in 2-0.

- Mot ett bättre lag hade vi blivit straffade idag, säger FC Trollhättans tränare L-O Mattsson, men han tyckte ändå att segern var rättvis.

FCT - Skövde AIK 2-0 (1-0)
Mål FCT: Rickard Kapella Karlsson (40, str), Andreas Wiklund (76)
Plats: Edsborg
Publik: 663

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista