Hindras att göra lumpen - överklagar

En 19-årig man i Uddevalla som nekas militärtjänstgöring på grund av sitt brottsregister överklagar beslutet till Överklagandenämnden för totalförsvaret. Han säger att han är ångerfull och får även hjälp av sin mamma.

”Jag blev otroligt ledsen och besviken på mig själv när  jag fick reda på att min tjänstgöring kommer att upphävas,” skriver 19-åringen bland annat.

Han skriver också att han hamnade i fel sällskap i tonåren men att han nu insett att hans liv då var på väg åt helt fel håll.

19-åringen fick i slutet av juni besked om att han inte skulle få göra militärtjänstgöring på grund av sitt brottsregister. Han sände då in en överklagan där han menar att han i hela sitt liv velat göra lumpen och hoppats på att jobba som yrkesmilitär i framtiden.

Också hans mamma har skickat in ett brev till Överklagandenämnden där hon beskriver sonens förändring, för att få dem att häva beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista