"Fönsterligan" fortsätter att gäcka polisen

Den så kallade ”Fönsterligan” fortsätter att gäcka polisen i Västra Götaland. Inatt skedde tre nya inbrott på området Äsperöd i Uddevalla och nu vädjar polisen till allmänheten om tips.

- Vi är tacksamma för all hjälp. Om någon sett en bil som man inte sett förut eller liknande, säger Peter Grönberg vid Uddevallapolisen.

Totalt har över 30 inbrott skett i Västra Götaland där tillvägagångssättet varit detsamma och i vårt område har sju villor drabbats inom loppet av drygt en vecka.

Tjuvarna skruvar av listerna och lyfter sedan ut rutorna. Därefter stjäl de dyr elektronik och kontanter, utan att skada någonting och utan att väcka de som sover i husen.

- Mycket tyder på att de är professionella, säger Peter Grönberg.

Två villor i Ljungskile och två i Stigen har tidigare drabbats av Fönsterligan här i vårt område och vid samtliga fall har personer legat och sovit i husen utan att vakna. Vid ett tillfälle fanns till och med en hund i huset som inte vaknade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".