Plass: "Helena Nyströms chanser ökar"

Trots att de får finna sig i hårdare krav är den nya budgeten bra för den som är långtidssjukskriven eller arbetslös, det menar Maria Plass, moderat riksdagspolitiker från Ljungskile.

- Det blir stramare regler, men det matchas med bättre möjligheter att komma tillbaka, säger hon till Sveriges Radio Väst.

Helena Nyström från Trollhättan som varit sjukskriven i över tre år och som just nu får A-kassa på deltid, är inte särskilt hoppfull inför den nya budgeten men Maria Plass tror att den kommer att gynna personer i hennes sits.

- Jag förstår hennes oro. Men vi ser till individen och vilka möjligheter den har att komma tillbaka. Detta är en budget för varje individ.

Maria Plass mötte idag pressen på Rådhusets Café i Uddevalla tillsammans med företrädare för de övriga tre allianspartierna. Som åtgärder för att få fler i arbete har regeringen bland annat valt att satsa på bättre rehabilitering för sjukskrivna och fler så kallade nystartsjobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista