18 varslas vid Roys charkuteri AB

Roys charkuteri AB varslar 18 anställda om uppsägning. Vilka anställda som förlorar jobbet är inte klart, men det kan drabba anställda både i Brålanda, och i Uddevalla.

– Det har blivit en övertalighet i bolaget. Varslen är nödvändiga för att det ska kunna finnas ett lokalt regionalt charkföretag, säger Anders Olsson, Vd för Roys charkuteri AB.

Det var i början av september som Roys charkuteri AB tog över Rydbergs charkuteri i Uddevalla. Som ett resultat av detta, kommer all produktion i Brålanda att flytta till Uddevalla så snart som möjligt.

Dessutom kommer 18 personer att varslas om uppsägning, varav tre tjänstemän. Varslet kommer att beröra både anställda vid Roys och vid Rydbergs.

– Det är jättetråkigt. Jag känner mycket för de i Brålanda som har jobbat i många år, men jag hoppas att de följer med till Uddevalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista