Skadad man flydde från akuten

En 19 årig yngling blev allvarligt misshandlad på Värdshuset på Dal i Mellerud i natt, men när ambulansen kom med honom till NÄL ville han inte ha vård.

Det var vid ett bråk på dansgolvet som en 28 årig man misshandlade 19-åringen med flaskor som tillhygge. 19 åringen fick flera skador i huvudet och blödde så kraftigt att ambulans tillkallades.

Men när ambulansen lämnat 19 åringen på NÄL visade det sig att han inte hade giltigt LMA- kort. LMA-kort får personer av migrationsverket för att bevisa att de är asylsökande.

19-åringens kort hade gått ut och sjukhuspersonalen talade då om för honom att han eventuellt kunde få betala vården själv. Då avstod han från vård.

Vart 19 åringen tog vägen har polisen ingen aning om. Nu står Åmålspolisen med en anhållen 28-årig misstänkt för grov misshandel, medan de saknar en målsägande - det vill säga offret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista