Kritik mot arbetsmiljön på Näl

Arbetsmiljöinspektionen kritiserar Västra Götalandsregionen och menar att arbetsmiljön för sjukvårdspersonalen på Näl i Trollhättan inte är tillfredsställande. Arbetsmiljöinspektionen vill senast i december veta vad regionen tänker vidta för åtgärder. Men regionen tänker inte ändra sina planer: - Vi har sedan tidigare lagt upp ett program, och de insatserna som är planerade räcker, anser Ewa Eriksson, folkpartistiskt regionråd.
Arbetsmiljöinspektionens kritik riktar sig främst mot bristen på pengar, personal, utrustning och vårdplatser på Näl. Enligt Ewa Eriksson har regionen avsatt 160 miljoner kronor årligen tre år framöver för arbetsmiljöinsatser inom sjukvården, och det finns numer en arbetsmiljödelegation som ska bevaka arbetsmiljöfrågorna. De långa sjukskrivningarna bland vårdpersonalen ska minskas med hjälp av ett nytt stressinstitut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".