Kritik kom kommunal fixartjänst

Idén med kommunala vaktmästare för äldre möter motstånd. På företaget Bekväm Hemservice Väst säger chefen Åke Helgesson att det är rent oförskämt av kommunerna att bygga upp en sån verksamhet, samtidigt som staten numera ger skatteavdrag för hushållsnära tjänster.

Åke Helgesson jobbar med det som kallas hushållsnära tjänster - han är verksamhetschef på företaget Bekväm Hemservice Väst med ett tiotal anställda, verksamhet i Trestad och kontor i Trestad Center i Båberg.

Nu är det här med Fixar-Malte och Fixar-Märta aktuellt genom att ett medborgarförslag om en sån service är på väg att gå igenom i Lysekil. Gamla kan få hjälp med sånt som hemtjänsten inte gör - byta glödlampan i taket, pumpa däcken i rollatorn, en del trädgårdsarbete och annat, . Senast hörde vi om detta i Dals Ed i Puls igår. Det finns redan en sån kommunal verksamhet i de kommuner Åke Helgesson har närmast till, Trollhättan och Vänersborg. Och han får inte det att gå ihop att staten inför skatteavdrag för hushållsnära tjänster, samtidigt som kommuner bygger upp Fixar-Maltar och Fixar-Märtor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista