Volvo sa nej till bud på Volvo Aero

Det tyska bolaget MTU Aero Engine har enligt tyska medieuppgifter lagt ett bud på Volvo Aero i somras. Men Volvoledningen sa nej till budet.

För Dagens industri bekräftar MTU: s kommunikationsdirektör att bolaget är intresserat av Volvo Aero och det kvarstår. Och MTU: s kommunikationsdirektör utesluter inte att bolaget lägger ett nytt högre bud..

Volvo Aeros informationschef Fredrik Fryklund har inga kommentarer när det gäller budet utan säger bara till TTELA att AB Volvo betonat att Volvo Aero är en del av bolagets kärnverksamhet.

Men svenska fordonsanalytiker som Dagens Industri pratar med uppmanar Volvoledningen att sälja Volvo Aero som ses som en främmande fågel i Volvogruppen.

Och Anders Bruzelius fordonsanalytiker på Swedbank tror att Volvos ledning är inställd på att sälja Volvo Aero på sikt, men att tillfället kanske inte är det rätta nu och allt beror ju på budets storlek

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista