Vill inte betala pengar till mobbad pojke

Inget tyder på att pojken har mobbats. Det anser Färgelandas tidigare skolchef Per Bäckström. Nu vill han att kommunen ska pröva skolverkets beslut juridiskt.

I februari kom beskedet från skolverket att Färgelanda kommun ska betala 31 300 kronor i skadestånd till en nioårig pojke som har mobbats i sin skola. Men nu anser tidigare skolchefen Per Bäckström att man inte borde betala några pengar innan man har hört båda sidor.

Per Bäckström är nu chef för Välfärdsförvaltningen och skriver i ett yttrande att man hittills bara har hört pojkens version.
Och enligt Per Bäckström finns det inget som tyder på att pojken har blivit mobbad. Nu vill han att det ska prövas juridiskt.

Det var pojkens mamma som i augusti förra året anmälde att han hade blivit mobbad och hon valde också att tillslut flytta från kommunen för att komma ifrån problemen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista