Fyra åtalade i pokerhärvan är från Grebbestad

De hotas av fängelsestraff på upp till fyra år. De sex män - fyra av dem grebbestadsbor - som nu åtalats för grovt dobbleri för en stor, öppen pokerturnering på TanumStrand i slutet av mars.

Åtalet gäller den stora pokerturnering som hölls på konferenshotellet TanumStrand söder om Grebbestad i slutet av mars.
Arrangörer var två grebbestadsbor, 33 och 36 år, som bildat handelsbolaget Grebbestad Event, tillsammans med ett internationellt storbolag i pokerbranschen. Det skulle bli Nordens största pokertävling under tre dagar och bland pokerspelarna fanns en rad kändisar som till exempel sångaren Markoolio, ishockeylandslagets gamle målvakt Pecka Lindmark och programledaren Joakim Geigert, själv företagare i pokerbranschen.
En miljon fyrahundratusen kronor stod på spel och varje spelare betalade 2300 kronor i deltagaravgift. Högsta vinsten var 50 000 euro, motsvarande 465 000 kronor.
Men redan pokerturneringens första kväll slog polisen till och stoppade allt pokerspel.

Nu åtalas de sex männen bakom tillställningen för grovt dobbleri, ett brott som kan ge fängelses mellan sex månader och fyra år. Förutom arrangörerna åtalas också TanumStrands VD och hotellets 51-årige försäljningschef, båda grebbestadsbor.
Alla åtalade nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista