Uddevalla

LSK:s Leinar hett villebråd

Ljungskile SK ångar på mot Allsvenskan och nu har andra svenska toppklubbar fått upp ögonen för spelarna i laget.

LSK:s mittback David Leinar är, enligt flera rykten, ett hett villebråd.

- En bra spelare, säger Halmstads tränare Janne Andersson samtidigt som Ljungskile förbereder för att erbjuda Leinar ett nytt kontrakt.

När Ljungskile besegrade Öster på Värendsvallen igår satt Halmstads tränare Janne Andersson på läktaren. Halmstad har under hösten ryktats vara intresserade av LSK:s försvarare David Leinar, men Janne Andersson säger till Radio Väst att han först och främst tittade på en Österspelare.

- Jag ”höll ett öga” på David Leinar också. Det är en bra spelare, men vi är inte intresserade, säger Janne Andersson.

David Leinar har under hösten kopplats till både Halmstad men också flera andra klubbar, bland annat i Norge och till Radio Väst säger han att han är smickrad över att folk kommer och granskar honom. Det som gör honom extra attraktiv är att hans kontrakt går ut efter den här säsongen och om han inte skriver på något nytt kan han gå gratis från Ljungskile.

Men LSK är nu så pass nära allsvenskan att klubben förbereder för en hårdare satsning nästa år och därför kommer David Leinar att få ett nytt förbättrat kontraktsförslag idag.

- Det skulle vara hur kul som helst att spela i Allsvenskan med Ljungskile och nu ser det onekligen bra ut, säger David Leinar till Radio Väst men han utesluter inte en flytt.

David Wilson, tränare i Ljungskile, bekräftar för Radio Väst att Leinar fått ett förslag om ett nytt kontrakt.

- Vi tog hit honom 2004 och han har varit en av våra bästa spelare, säger engelsmannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".