Vänersborgs kommun kritiseras av Datainspektionen

Vänersborgs kommun kritiseras av Datainspektionen för att integritetskänsliga uppgifter om enskilda personer läggs ut på nätet.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Vänersborgs kommun lägger ut namn på personer, fastighetsbeteckningar, personers hälsostatus, sociala status, ålder med mera i många ärenden och kallelser på nätet.

Det skriver en man från Vargön till Datainspektionen. Och det är inte det första klagomålet på kommunens sätt att hantera integritetskänsligt material.

I mitten av juni kritiserade Datainspektionen Vänersborgs kommun och krävde att miljö- och hälsoskyddsnämnden skulle se över sina rutiner för webbpublicering på kommunens hemsida. Då var orsaken att en fastighetsbeteckning och personnamn hade publicerats.

Senast den 19 oktober ska Vänersborgs kommun meddela hur man ska se till att inte integrationskänsligt material läggs ut på nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".