Det stängda väntrummet på Öxnereds station. Bild: SR/ Thomas Graf

Kommuner ovetande om stängning av vänthall

Nyligen stängdes vänthallen på järnvägsstationen i Öxnered. Men det skedde utan att kommunerna fick veta det och det har fått Åmål och Vänersborg att reagera.

- Eftersom vi är delägare i Västtrafik tycker vi det är mycket märkligt att vi inte informerats, säger Lars Rudström, ansvarig för kollektivtrafikfrågor i Vänersborgs kommun till SR Radio Väst.
Förutom Vänersborg är även Åmåls kommun kritisk till att de inte fått information. 

Lars Rudstöm tycker beslutet om att stänga vänthallen är helt fel med tanke på att  det finns starka indikationer på att resandet har ökat och kommer att öka mer i framtiden. 

- Jag vet att resandet kommer att öka. För det finns ju diskussioner om att köra tågtrafik från Värmland ner igenom Åmål , Mellerud och stanna i Öxnered och byta till Tvåstadståget. Och vi vet också att om några år är dubbelspåret klart och då kommer tågtrafiken att byggas ut.  

Vad kräver ni från Vänersborgs kommun att Västtrafik skall göra nu? 

- Västtrafik bör snarast öppna vänthallen och sätta sig ner och ta en diskussion med kommunen och övriga parter för att försöka hitta en lösning som blir så bra som möjligt för resenärerna, säger Lars Rudström avslutningsvis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".