Strömavbrott hotar Orust

Vattenfall varnar nu de som bor på Orust för att de kan bli strömlösa under nyårshelgen om de inte snålar på strömmen. Varningen gäller både Vattenfalls och Fortums abbonenter på Orust.
Det är Vattenfalls informationsansvariga Christel Thuresson som slår larm. Men varningen gäller både Vattenfalls och Fortums abonnenter. Läget är sådant att en transporfmator är trasig och den är viktig för bådas abonennter. Det här är ett arbete på lång sikt och transformatorn tycks bli klar i mars först. När kylan nu är på väg, är det alltså viktigt att Orustborna inte tar ut för mycket av nätet. Det handlar om att disciplinera sig med sådant som kupévärmare, att hålla alltför varmt i obebodda sommarstugor och annat. Att inte ta ut för mycket ström, säger Christel Turesson på Vattenfall. I värsta fall kan Orust bli strömlöst och i så fall är det ett komplicerat jobb att få fram strömmen igen till ett så stort område.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".