Nöjd personal bestämmer arbetstiden själv

Personalen inom äldreomsorgen i Trollhättan har själv fått makten över sin arbetstid och det är inte längre chefen som bestämmer.På dagcentralen Rådjuret lägger sedan ett par år varje arbetsgrupp med 10-15 anställda sitt eget schema.
Det nya systemet har medfört flera fördelar säger enhetschef Inger Larsson till Radio Väst. Tillfredsställelsen i arbetet är mycket större och det har bland annat inneburit lägre sjukfrånvaro. Men det nya schemasystemet har också gett alla deltidare chansen att jobba heltid samtidigt som det blivit lättare att gå ner i arbetstid under vissa perioder. Och lösningen när det varit ett visst överskott på personal har blivit att vara ett slags bemanningsföretag och hjälpa till på andra ställen. Efter två år med det nya systemet är det ingen som vill ha det gamla tillbaka utan personalstyrd arbetstid har kommit för att stanna tror Inger Larsson (ill)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".