Muf vill skicka svenska soldater till Irak

Sverige bör sända soldater till fredsbevarande och fredsframtvingande insatser i Irak. Det föreslår Oscar Karlflo, tidigare vice ordförande i Moderata Ungdomsförbundet i Norra Älvsborg, i en motion till moderaternas partistämma.

- Jag har svårt att se något annat ställe i världen där svenska soldater skulle kunna göra mer nytta än i just Irak, skriver han i motionen. Motionen antogs på MUF:s distriktssträmma i våras. Men moderpartiet i samma distrikt säger nej och det gör också partistyrelsen i sitt förslag till partistämmen -med ett undantag: MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman reserverade sig i partistyrelsen. - Opinionen är sådan att det i princip skulle vara politiskt självmord att besluta att skicka svenska soldater till Irak, men politik handlar mycket om att våga fatta kontroversiella beslut, säger Oscar Karlflo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".