Besöksförbud på NÄL

Nu inför NÄL besöksstopp för att begränsa Vinterkräksjukans härjningar på sjukhuset. Både personal och patienter är svårt drabbade just nu.
Den som för övrigt är stark och frisk uppmanas att stanna hemma och vårda sig själv istället för att söka akutvård. Det finns nämligen inget annat än goda råd att hämta på akuten. verksamhetschefen Örjan Lenander vill istället att den som blir sjuk och behöver hjälp ska ringa till sjukvårdsupplysningen. Att dricka mycket och vara noga med att tvätta sina händer är de viktigaste råden för att bli frisk och undvika att smitta ner andra personer. Kräksjukan smittar upp till två dygn efter att den sjuke slutat kräkas. Läget för Uddevalla sjukhus just nu är att sjukdomen har mattats lite dom senaste dagarna. Därför är det inte aktuellt med besöksförbud, säger hygiensköterskan Elsie Wiksten. Men besökare till drabbade avdelningar ombeds ta kontakt med personalen, så att man inte riskerar att själv bli sjuk eller att sprida smitta vidare ut i samhället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".