Förlust för Ljungskile i avslutningen - släkten värst när Patriksson återvände

Ljungskile förlorade årets sista match i Superettan hemma på H.A. Bygg Arena. Den för LSK betydelselösa fighten mot GIF Sundsvall slutade 4-2 till norrlänningarnas fördel och i den andra halvleken märktes det vilket lag som hade mest att spela för.

- Jag tycker att vi vinner rättvist, sa den före detta LSK-spelare Johan Patriksson som gjorde Sundsvalls första mål i matchen.

Johan Patrikssons mål blev starten på en mäktig upphämtning. LSK ledde efter den första halvleken ganska rättvist med 2-0 och just då såg det ut som om BK Häcken skulle gå till Allsvenskan istället för GIF Sundsvall som var nödgade att vinna.

Men Sundsvall reste sig och vände. Till slut blev det 4-2 sedan LSK tröttnat ordentligt under den sista halvtimman.

- Killarna tröttnade. Man får inte vara girig inom fotbollen och vi gick till Allsvenskan förra helgen, sa Ljungskiles tränare David Wilson som helt enkelt fick se sig besegrad i den målrikaste matchen som LSK deltagit i den här säsongen.

- Jag är inte så besviken, fortsatte engelsmannen.

I Sundsvallslägret firades det rejält efter matchen och en av de stora hjältarna var Uddevallasonen Johan Patriksson som gick från Ljungskile till Sundsvall vintern 2005. Hans mål kom i den 56 minuten och var hans 17 för säsongen (han slutar tvåa i Superettans skytteliga).

- Vi vinner rättvist. Deras mål är skitmål, sa Patriksson efter matchen.

Kort efter Patrikssons mål drabbades Sundsvall av en utvisning på Mikael Lustig som hamnade i ett mindre slagsmål med Ljungskiles vänsterback Richard Jansson. Lustig blev rejält uppriven efter domarens beslut och fortsatte att gräla med Jansson och Ljungskiles lagledarbänk på sin väg ut i omklädningsrummet. Han kastade dessutom av sig sin tröja i vredesmod. Tröjan blev liggande på plan innan en Sundsvallsfunktionär plockade bort den.

Sundsvall reste sig trots det bakslaget och med tre minuter kvar gjorde Stefan Ålander det avgörande 3-2-målet på nick, stolpe in. 4-2 kom på övertid.

Matchen var stökig med två röda kort och sju gula.

LSK - Sundsvall 2-4 (2-0)
Mål LSK: Matthias Gravem (10), Självmål (34)
Mål GIF Sundsvall: Johan Patriksson (56), Tobias Eriksson (78, 96), Stefan Ålander (88)
Utv LSK: David Leinar (95)
Utv GIF Sundsvall: Mikael Lustig (72)
Publik: 1938

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".