Oviss framtid för Tanums paraboler

Inom kort stängs satellitstationen i Tanum. Telia har inte lyckats sälja anläggningen och det är ännu oklart om det två jätteparabolerna får vara kvar.
Parabolantennerna vid horisonten har varit symbolen för nutid och modernitet i Tanum. En pendang till hällristningarna på urberget. Så det var lite dystert när Telia meddelade att satellithanteringen inte fick vara med när Telia definierade sin kärnverksamhet som det heter. Ett ännu modernare uttryck än parabol. I november år 2001 kom beskedet att 26 jobb skulle bort. Sen dess har Telia Satellit sålt sin parabolanläggning i Ågesta, Stockholm, men det går trögare för Tanum. Där finns runt 15 anställda kvar som inom ett par månader går in i det som Telia kallar omställning, man ska söka hitta nåt annat jobb till dem. Mikael Gunnarsson på Telia Holding säger till Radio Väst att han har och har haft samtal med ett antal spekulanter på lokalerna och parabolerna, men inget är klart. Torgny Cato, mångårig chef på stationen talar om blandade känslor inför nedläggningen och om att det faktiskt har talats lite löst om att bevara någon av parabolerna, Tanums modernitetssymbol.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".