Norsk polis nystar upp träsprithärvan

Den norska träspritshärvan fortsätter att skörda offer, över fyra månader efter det att den giftiga smuggelspriten avslöjades.
Nu börjar polisen få grepp om en del av distributionsnätet för träspriten. Den norska polisen är på väg att gripa ett 20-tal personer som alla ska vara inblandade i ett distributionsnät i Östfold- och Folloområdet, nära gränsen mot Dalsland och Bohuslän. Polisen har satt som mål att bokstavligen rensa området på farlig smuggelsprit och förhindra nya förgiftningar sedan en 60-årig man under trettonhelgen fördes till sjukhus efter att ha druckit träsprit, metanol. Fallet satte polisen på spåret efter en ny lokal distributionskedja. Mannen som sålde spriten till 60-åringen har gripits. - Vi har beslagtagit en del sprit men det är inte så mycket i omlopp. Det viktigaste för oss är att förhindra att det lagras träsprit i bodar och källare som förs ut på marknaden vid ett senare tillfälle, säger kriminalchefen Öyvind Sveistrup vid Östfoldpolisen till tidningen Aftenposten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".