Camilla Läckberg Foto: SR/Lolo Tode Palm

Stenhuggaren och Predikanten blir tv-serie

Camilla Läckbergs tredje och fjärde bok, Stenhuggaren och Predikanten, kommer även de bli tv-serier i SVT. Det avslöjade Annika Holmberg, projektledare på SVT, under måndagskvällen, alldeles innan förhandsvisningen i Fjällbacka kyrka av tv-serien på Camilla Läckbergs debutroman Isprinsessan.

- Nu är det bestämt, vi har beställt manus och vi har påbörjat en planering av det fortsatta arbetet med tv-serien. Det var kul att kunna offentliggöra detta i Fjällbacka igår även om folk kanske redan har räknat ut det, men det var kul att säga det eftersom vi har filmat så mycket här i Fjällbacka, säger Annika Holmberg till SR Radio Väst.

Författaren Camilla Läckberg är naturligtvis glad över beskedet:
– Jag såg själv tv-serien för första gången här i Fjällbacka igår och tycker att det väldigt kul att det blir en fortsättning. Speciellt eftersom jag blev jättenöjd med Isprinsessan som tv-serie, säger Camilla Läckberg.
Isprinsessan och Predikanten visas på SVT med start nu på fredag den 2 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".