Dyr snöröjning 2002

Snöröjningen i nästan alla kommuner kostade betydligt mer förra året, än vad som planerats. Det visar en kartläggning som Radio Väst har gjort.
Pengarna som var tänkta att betala underhållningen av vägarna räckte inte till på lång väg. Värst var det i Vänersborg som i år ska lägga 3,4 miljoner på snöröjning, men drog över förra årets budget med en halv miljon. En kartläggning som Radio Väst har gjort till elva av de 14 kommunerna visar att tio inte klarade av att hålla sina ekonomiska ramar. Uddevalla, Åmål, Färgelanda, Munkedal och Bengtsfors har alla dragit över snöröjningskontot med minst 100.000 kronor. I till exempel Mellerud kom det så mycket snö att kommunstyrelsen måste kompensera förlusterna för att vägunderhållningen inte ska bli lidande. I Mellerud har kostnaderna överstigit budgeten med omkring 300.000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".