Sotarbråk i Uddevalla

Det är bråk om vem som ska sköta sotningen i Uddevalla de närmaste åren. Och frågan är om kommunen har klantat till hanteringen av anbuden.

Det menar den som klagar på beslutet, företaget Gösab som betyder Göteborgs Sotningsdistrikt Aktiebolag, som enligt egen utsago har gått miste om en omsättning på 22 miljoner på sex år i och med att en konkurrent fick anbudet - Uddevalla kommun har hanterat upphandlingen både bristfälligt och direkt lagstridigt, skriver Gösab till länsrätten i sitt överklagande.

Gösab kräver inhibition - att beslutet inte får verkställas för att det strider mot lagen om offentlig upphandling. Den som vann anbudsgivningen var företaget Lysekilssotaren AB.

Gösab hävdar att det egna anbudet var lägre. Och sen anmärker företaget på att vinnaren inte har en godkänd kvalitetssäkring eller beskrivning av sitt miljöarbete, sånt som kommunen själv hade krävt och att ett registreringsbevis var för gammalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".