Bra år för bilförsäljning men inte för Saab

Bilförsäljningen har ett bra år i Sverige. I oktober ökade den med drygt 18 procent. Men Saab har backat i år. Medan bilförsäljningen på den svenska marknaden har gått upp med sex procent i år har Saabs försäljning i Sverige minskat med lika mycket.

Saab hade 2006 ett rekordår, sett till den totala försäljningen, och ökade med 20 procent på den svenska marknaden. I år når Saab inte den nivån.

- Vi har backat något i år därför att vi har haft ett modellskifte. Det är naturligt att kunderna väntar, säger Annica Troedsson, informationschef i Saab Sverige. Men vi har hållit i bra och oktober är en otroligt stark månad för Saab.

Saab har stora framgångar på miljöbilsmarknaden. Biopowermodellerna av 9-5 och 9-3 intar första respektive tredje plats i årets försäljning, med Ford Focus på andra och Volvo V50 Flexifuel på fjärde plats. Är det dags för Saab att renodla miljöbilsprofilen?

- Vi satsar oerhört på miljöbilar och 82 procent av vår försäljning i dag är miljöbilar, säger Annicka Troedsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".