Skandaler skadar partiet -anser moderata riksdagsledamöter

Statssekreterare Nicola Clase, uppvuxen i Lysekil, uppskattar att hon köpt svarta tjänster för 68 000 kronor. Det är mer än vad som tidigare kommit fram.

De senaste skandalerna inom moderaterna skadar partiet, det säger majoriteten av de moderata riksdagsledamöterna från vårt område till Sveriges Radio Väst.

– Det är naturligtvis inte bra att det fokuseras på fel saker, säger Mikael Cederbratt, moderat riksdagsledamot från Vänersborg.

Sveriges Radio Väst har pratat med fyra av sex moderata riksdagsledamöter från vårt område, och alla är eniga om att turbulensen inom partiet den senaste veckan skadar partiet - i alla fall kortsiktigt.

Tidigare i veckan sparkades förra statssekreteraren Ulrika Schenström, och därefter avslöjades det att hennes efterträdare Nicola Clase köpt svarta byggtjänster till sin sommarbostad i skärgården för sammanlagt 68 000 kronor.

Nu har citypolisen inlett en förundersökning mot Nicola Clase rörande skattebrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".