Kommunanställda kan hyra miljöbil via jobbet

Fyra kommuner i Bohuslän och Dalsland har bestämt sig för att låta de kommunanställda hyra miljöbilar via jobbet. Fler kommuner kan följa efter. Motivet är både att minska koldioxidutsläppen och göra att kommunera attraktivare som arbetsgivare.

Det är Bengtsfors, Mellerud, Orust och Uddevalla som har bestämt sig för att hoppa på projketet som Fyrbodals kommunförbund har dragit igång. De övriga kommunerna har inte svarat ännu - förutom Strömstad som har tackat nej till att vara med.

Uthyrningen av miljöbilar kommer att ske på samma sätt som kommunerna tidigare hyrde ut hemdatorer till sina anställda.

I Lilla Edet har de kommunanställda en längre tid fått hyra biogasbilar via kommunen. En verksamhet som gav dem utmärkelsen årets guldstjärna av föreningen Gröna Bilister.

- Motivet till att erbjuda miljöbilar som personalbilar är både att minska koldioxidutsläppen och att göra kommunerna attraktivare som arbetsgivare, säger Lasse Lindén, förbundsordförande vid Fyrbodals kommunförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".