Dom efter knark- och stöldhärva

I dag kom domarna för de tre personer som var inblandade i en knark- doping- och stöldhärva i somras. Bland annat hade de tre stulit lyxbilar i Uddevalla till ett värde av 1,8 miljoner. Alla tre fick fängelse, det lägsta straffet blev två månader och det högsta ett år och tio månader.
En 37-årig kvinna fick det hårdaste straffet av de tre, ett år och tio månader. Förutom att ha stulit lyxbilar, döms hon även för att ha innehaft och använt amfetamin, stöld av annan bil, innehav av kniv och inbrott i ett hus, där saker för 94 000 kronor stals. Inbrottet utförde hon tillsammans med en av männen som är 35 år gammal. 35-åringen, som även dömdes för andra brott, fick skyddstillsyn och fängelse i två månader. Den andre mannen som också var delaktig i stöldhärvan, och även utfört en del andra brott, dömdes till fortsatt skyddstillsyn och fängelse i två månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".