Fack befarar att vinterkräksjukan förvärras

Smittan av vinterkräksjukan riskerar att spridas lättare i Bengtsfors, det efter att kommunen sagt nej till att låra kommunanställda i äldreomsorgen slippa löneavdrag om de smittas på jobbet. Det befarar kommunalarbetarfacket i Bengtsfors.
Det är facket som föreslagit att de anställda som smittas av vinterkräksjukan i jobbet ska slippa karensdagen i sjukförsäkringen - alltså att de ska få fullt betalt under sjukdomstiden. Men kommunen sa alltså nej till förslaget. Nu kan det bli så att folk inte har råd att stanna hemma när de blir sjuka, säger Ingemar Körner, huvudskyddsombud för kommunalarbetarna till radio Väst. Kommunens beslut är mycket olyckligt, säger han. Sven Åke Gustavsson, socialdemokratiskt kommunalråd, säger till Radio Väst att det svåra är gränsdragningen. Om de antällda i äldreomsorgen slipper löneavdrag finns risken att anställda i barnomsorg med flera kommer med samma krav.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".