Inga pengar än till Skeppsviken

Trots att tre år har gått sedan folkomröstningen om Skeppsviken i Uddevalla finns det inga planer på att utveckla området. Inte heller finns det med i den ekonomiska planeringen för de närmaste tre åren.
Den 20 september 1998 sa Uddevallaborna sitt: 70 procent sa nej till byggandet av 200 lägenheter i Skeppsviken och ja till ett grön- och rekreationsområde. Det var alltså ett mycket tydligt utslag i den första kommunala folkomröstningen i Uddevalla Men istället för att satsa pengar på Skeppsviken har politikerna under de senste tre åren valt att lägga 15 miljoner kronor på andra park- och gatuarbeten, till exempel rondellbygggen. För de närmaste tre åren föreslås också 15 miljoner kronor till gatu- och parkarbeten -men inte en krona till Skeppsviken. Det socialdemokratiska kommuanlrådet Lennart Björk säger till Radio Väst att kommunledningen hellre väljer att satsa pengarna på till exempel vården och skolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista