Tvingas flytta från föräldrahem

Vägverket fick rätt i Uddevalla tingsrätt mot markägaren Mats Strid i Råsseröd, öster om Uddevalla. Det innebär att han får flytta ifrån sitt hus för att ge plats åt den nya motorvägen.
Vägverket får rätt på alla punkter av tingsrätten. Mats Strid är ju den markägare som hårdast motsatt sig den nya motorvägen, 44-an, som ska dras fram rakt över hans hus, hans föräldrahem. Efter alla överklaganden, som han och andra fastighetsägare förlorat, så har han helt enkelt vägrat att flytta och maskinerna står redo vid fastighetsgränsen. Vid ett tillfälle har Vägverket varit inne på marken, börjat markera med pinnar och startat den första schaktningen, men Mats Strid jagade bort personalen och tog bort pinnarna. Vägverket har alltså vägrätt och har nu rätt att avhysa Mats Strid från hans gård. Beslutet gäller även om Mats Strid överklagar. Advokaten Peter Westdahl har redan överklagat ärendet till hovrätten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".