Nedläggningshotade polisstationer

Flera polisstationer är hotade av nedläggning, det handlar om Dals-Eds, Henåns, Lilla Edets och eventuellt Munkedals polisstationer som är nedläggningshotade.
Det är bristen på pengar som ligger bakom nedläggningshoten. Mats Hansson, som är polis i Ed, säger till Radio Väst att han tycker att det är bedrövligt att polisstationen i Dals-Ed eventuellt inte kommer finnas kvar. Dessutom har informationen om de här planerna varit mycket dålig, säger han. Polismästare Sören Arthur säger att anledningen till de föreslagna nedläggningarna är brist på pengar. Förra året hade polisområde 1, som omfattar Göteborg, Dalsland, Bohuslän och Tvåstad, ett underskott på 165 miljoner kronor. Och om tre år väntas underskottet öka till 400 miljoner. Sören Arthur säger också att det är svårt att rekrytera poliser till mindre orter. Förhandlingarna om de planerade nedläggningarna hålls på tisdag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".